De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Gadon Ayam
Koud broodje van kippengehakt
Ingrediënten:
- 250 gr. kipfilet
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 25 gr. santen, blok
- 2 eidooiers
- 4 gepofte kemirienoten
- halve theelepel djinten
- halve theelepel laos
- 1 theelepel sambal trassi
Bereiding:
Maak de uien schoon en snipper ze fijn. Maak de kipfilets zo fijn dat je gehakt hebt. Wrijf uien, knoflook, sambal, kemirienoten en laos tot een pasta in de vijzel. Fruit deze in wat hete olie even aan en voeg vervolgens het gehakt toe. Laat dit enkele min. meebakken. Klop de eidooiers los en meng ze door het gehakt. Voeg de santen toe en laat deze onder goed roeren smelten. Laat het mengsel afkoelen en vorm er een bal of een broodje van. Laat dit in de koelkast opstijven en snijd het in plakken alvorens te serveren.