De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Fu Yong Hai Tiga
Reepjes omelet met varkensvlees en garnalen in een tomatensaus
Ingrediënten:
- 150 gr. hamlappen
- 150 gr. garnalen
- 50 gr. ham
- half blik bambuscheuten
- kleine prei
- 100 gr. champignons
- 1 eetlepel olie
- 4 eieren
- 50 ml. melk
- zout
Saus:
- 1 eetlepel olie
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 3 dl. bouillon
- 2 eetlepels azijn
- 1 theelepel djahe
- 1 eetlepel gembersiroop
- 1 blik tomatenpuree
- 1 eetlepel maïzena
- 3 eetlepels doperwten
Bereiding:
Snijd de ui fijn en pers de knoflook. Fruit voor de saus de ui en de knoflook in de olie. Giet daarna de bouillon, azijn, djahe, gembersiroop en de tomatenpuree er bij en breng het aan de kook. Bind de saus met de maïzena en doe er de doperwten bij en laat het geheel op een zacht vuur door en door warm worden, houd dit apart.
Snijd het vlees, de ham en de bambu in dunne reepjes en de champignons en de prei in dunne plakjes. Bak het vlees in de olie gaar. Doe de groenten er bij en bak die mee. Voeg daarna de garnalen en de ham toe. Klop de eieren met de melk en het zout en giet dit over het groente/vleesmengsel. Laat de omelet met een deksel op de pan gaar bakken. Keer de omelet om en bak de bovenkant bruin. Rol de omelet op, snijd hem in repen en overgiet die met de saus.