De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Frikadel Smoor
Gestoofde gehaktballetjes in ketjap
Ingrediënten:
- 500 gr. rundergehakt
- 1 ui
- 1 ei
- 2 tenen knoflook
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel zwarte peper
- 2 theelepels nootmuskaat
- 3 eetlepels paneermeel
- 3 eetlepels olie
- zout
Bereiding:
Pel de ui, snipper het fijn en pers de knoflook. Kneed het gehakt met de ui, knoflook, ei, paneermeel, wat zout, peper en nootmuskaat goed door elkaar. Maak niet al te grote balletjes van het gehaktmengsel. Verhit de olie in een pan en bak hierin de balletjes snel rondom bruin. Voeg 1 dl. water en de ketjap toe. Breng het geheel aan de kook. Doe het vuur lager, leg de deksel op de pan en laat de gehaktballetjes ca. 20 min. zachtjes stoven tot ze gaar zijn.
download