De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Frikadel Pan Dua
Aardappel-gehaktschotel uit de oven
Ingrediënten:
- 500 gr. gehakt
- 8 middelgrote aardappelen
- 2 tenen knoflook
- 2 eieren
- zout
- peper
- nootmuskaat
- mespuntje ve-tsin
- margarine
- 4 eetlepels paneermeel
- 1 rode lombok
Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Oven voor verwarmen op 230 graden. Wrijf de knoflook in de vijzel fijn en doe dat ook met de aardappelen. Meng de eieren en het gehakt door de aardappelpuree. Breng het mengsel op smaak met het zout, peper, nootmuskaat en de ve-tsin. Vuurvaste schaal invetten met margarine en bestrooien met paneermeel. Aardappelmengsel in de schaal doen en met een vork de bovenkant mooi bestrijken. Met paneermeel bestrooien en doe hier en daar een klein stukje boter op de frikadel. In de oven gaar en bruin laten worden in 30 tot 40 min. De lombok ontpitten, in ringen snijden en strooi het over de frikadel.