De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Frikadel Kol Djawa
Gekruid rundergehakt in een jasje van kool
Ingrediënten:
- 300 gr. rundergehakt
- 8 koolbladeren
- 100 gr. boter
- 2 eieren
- nootmuskaat
- 1,5 eetlepel aardappelpuree
- 1,5 theelepel djahe
- 2 eetlepels melk
- halve theelepel peper
- 1 theelepel zout
- 1 eetlepel ketjap
Bereiding:
Maak de koolbladeren een voor een los van de stronk en snijd de nerven van de bladeren. Klop de eieren los en meng ze door het gehakt met peper, djahe, nootmuskaat, zout en ketjap. Roer de puree en de melk er door. Blancheer de bladeren in heet water. Leg op ieder koolblad wat van het gehakt en vouw ze dicht. Prik ze vast met cocktailprikkers en bind wat naaigaren er omheen, dat je eraf haalt als het gerecht gaar is. Bak de pakketjes in hete boter op laag vuur. Voeg wat heet water toe en keer de frikadellen zo nu en dan. Zorg ervoor dat de koolbladeren niet aanbranden, ze mogen wel een bruin korstje krijgen.