De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Frikadel Kelapa
Gehaktballen met kokos in een ketjapsaus
Ingrediënten:
- 500 gr. gemengd gehakt
- 250 gr. geraspte kokos
- 1 ei
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 theelepel sambal oelek
- 2 theelepels knoflookpoeder
- sap van een halve citroen
- halve theelepel cayennepeper
- zout
- olie
Saus:
- 50 ml. water
- 1 dl. ketjap manis
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 theelepel sambal oelek
- halve eetlepel asem
- 2 theelepels knoflookpoeder
Bereiding:
Breek het ei in een kom en kluts dit los. Voeg hier het gehakt, kunyit, ketumbar, djinten, sambal, knoflook, zout naar smaak, kokos, citroensap en de cayennepeper aan toe. Meng dit alles goed door elkaar en maak er kleine gehaktballen van. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de balletjes in ca. 10 min. gaar. Laat ze uitlekken.
Verhit olie in een pan en bak de gehaktballen rondom bruin. Haal de ballen uit de pan en schep ze in een voorverwarmde schaal. Maak een sausje van het water, ketjap, ketumbar, djinten, sambal, asem en de knoflookpoeder en kook dit heel even op. Giet daarna de saus over de ballen.