De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Frikadel Goreng Pedis
Pittig gekruide gehaktballetjes met kokos
Ingrediënten:
- 500 gr. rundergehakt
- 5 tenen knoflook
- 3 schijven djahe
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 eetlepel ketumbar
- 1 eetlepel asem
- trassi
- 1 eetlepel sambal oelek
- ketjap manis
- geraspte kokos
Bereiding:
Schil de djahe en maak het fijn met de knoflook, ketumbar, suiker en trassi. Gehakt mengen met alle ingrediënten, als laatste de ketjap en de kokos toevoegen, onder het kneden eventueel wat bijkruiden. Een aantal uurtjes in de koelkast laten in trekken, balletjes ervan maken en in de wok bakken.
download