De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Frikadel Djawa
Gehaktballetjes op Javaanse wijze
Ingrediënten:
- 500 gr. rundergehakt
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 3 lomboks
- 1 ei
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels ketjap manis
- 2 theelepels gula djawa
- 1 eetlepel citroensap
- zout
- olie
Bereiding:
Snijd de ui, knoflook en de lomboks fijn. Breek het ei in een kom en klop het los. Voeg hier het gehakt en de overige ingredienten aan toe, behalve de olie en kneed het goed. Vorm kleine gehaktballetjes van het mengsel. Leg de ballen ca. een half uur in de koelkast. Verhit de olie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Laat ze uitlekken.
download