De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Frikadel Atjeh
Gehaktballetjes met kokos en een ketjapsaus
Ingrediënten:
- 500 gr. varkensgehakt
- 150 gr. geraspte kokos
- halve theelepel cayennepeper
- sap van een halve citroen
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 ei
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel kunyit
- zout
Voor de saus:
- 50 ml. water
- halve theelepel djinten
- 1 dl. ketjap manis
- 1 theelepel sambal oelek
- halve eetlepel asem
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel ketumbar
Bereiding:
Meng het gehakt met de kunyit, cayennepeper, ketumbar, djinten, sambal, knoflook, zout naar smaak, geraspte kokos, citroensap en het geklutste ei. Kneed dit alles goed door elkaar en draai er kleine gehaktballen van. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de balletjes in ca. 10 min. gaar. Maak een sausje van het water, ketjap, ketumbar, djinten, sambal en het knoflookpoeder en kook dit heel even op. Giet daarna de saus over de frikadel.