De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Filodeeg
Deeg voor dunne velletjes om te frituren voor bijv. Pangsit
Ingrediënten:
- 150 gr. zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel zout
- 1 dl. water
- bloem
Bereiding:
Zeef het bakmeel met zout in een kom. Maak in het midden een kuiltje en giet daar het water in. Roer vanuit het midden water en bloem door elkaar, voeg druppelsgewijs zoveel water aan toe tot alle bloem is opgenomen en een stevig deeg kan worden gevormd. Maak van het deeg een bal, leg deze afgedekt 30 min. in de koelkast. Bestuif het aanrecht met wat bloem, rol daarop het deeg uit tot een zeer dunne lap en snijd hieruit vierkante vellen. Om de filovellen dicht te plakken, gebruik hiervoor een papje van bloem en water. Het plakt beter dan ei en je kunt gelijk scheurtjes herstellen.
download