De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Es Krim Kelapa Muda
Sinaasappelijs met jong kokosvlees
Ingrediënten:
- 2,5 dl. sinaasappelsap
- 200 gr. poedersuiker
- kelapa muda
- 125 ml. water
- 125 ml. melk
- 125 ml. slagroom
- sinaasappelaroma
- zout
- 1 ei
Bereiding:
Splits het ei en klop de eidooier goed op. Meng melk, water, poedersuiker, sinaasappelsap en voldoende zout door elkaar. Breng dit op een zacht vuur aan de kook. Als het kookt, de opgeklopte eidooier toevoegen. Voeg hierna de sinaasappelaroma aan toe en roer het goed door elkaar. Breng het weer aan de kook onder voortdurend roeren. Als het kookt, neem dan de pan van het vuur en laat het afkoelen. Voeg er de fijngemaakte jonge kokos aan toe, samen met de slagroom. Laat het geheel goed koud worden in de koelkast. Zet het in de vriezer en schep het regelmatig om.