De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Emping Balado
Kroepoek besprenkeld met een pittige stroop van Javaanse suiker
Ingrediënten:
- 2 schijven gula djawa
- 1 dl. water
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- trassi
- sambal manis
- rauwe emping
- olie
Bereiding:
Hak de gula djawa grof en los op in het water, laat dit zachtjes koken tot je een dikke stroop hebt. Hou dit apart. Snipper de ui en knoflook fijn. Maak dit samen met de trassi fijner in de vijzel tot je een pasta hebt. Verhit een eetlepel olie in de wok en fruit hier de pasta in met de sambal. Haal dit van het vuur en meng door het stroopje. Bak de emping in de hete olie, laat dit uitlekken in een vergiet en schenk de pittige stroop over de emping.
download