De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Empal Pedis
Zeer scherpe, droog gebakken rundvleesreepjes
Ingrediënten:
- 500 gr. runderlappen
- 2 rode uien
- 5 tenen knoflook
- 10 rode lomboks
- halve theelepel trassi
- 3 schijven laos
- 2 theelepels sereh
- 1 eetlepel ketjap manis
- 2 eetlepels olie
- 2 dl. water
- 1 theelepel asem
- zout
Bereiding:
Snijd de uien en knoflook fijn. Snijd de lomboks in dunne ringen. Kook het vlees gaar in water, haal het uit de pan en snijd het in dunne reepjes. Maak de uien, lomboks, knoflook, trassi, laos en sereh fijn in de vijzel en meng hier de ketjap door. Verhit de olie in de wok en fruit de bumbu. Voeg dan het vlees met zout naar smaak toe, schep een paar keer om en voeg dan het water en asem toe. Laat het vlees droogbakken.
download