De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Dendeng Pedis
Zeer pittig, krokant gebakken rundvlees
Ingrediënten:
- 1 kg. runderlappen
- halve theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel ketjap
- 10 sjalotten
- 4 rode rawits
- 3 eetlepels olie
- zout
- 1 eetlepel limoensap
Bereiding:
Snijd het vlees in zeer dunne lapjes. Marineer de lapjes een uur in een mengsel van olie, zwarte peper en ketjap. Roer af en toe door. Snipper de sjalotjes en snijd de rawits fijn. Verhit een eetlepel olie en fruit hier de sjalotjes en rawits in tot goudbruin, voeg zout naar smaak toe. Schep ze uit de pan en houd ze warm. Doe de rest van de olie in de pan en bak hier het vlees in, met een paar lapjes tegelijk, tot krokant. Bak zo al het vlees. Als dit is gedaan het uimengsel terug in de pan doen samen met het vlees en schep het geheel goed om. Besprenkel het geheel met het limoensap. Klaar om te serveren.