De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Dendeng Bumbu Basa
Gebakken runderlappen met heerlijke kruiden
Ingrediënten:
- 500 gr. runderlappen
- 4 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 10 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 theelepel trassi
- 1 eetlepel asem
- 3 daun salam
- 1 eetlepel gula djawa
- zout
- olie
Bereiding:
Snipper de uien en knoflook fijn. Snijd het vlees in dunne lapjes. Pof de kemirienoten en ketumbar in een droge koekenpan en maak dit samen met de djinten, trassi en asem fijn in de vijzel tot een pasta. Verhit wat olie in de wok en fruit hier de uien en knoflook in. Voeg dan het vlees, de daun salam, gula djawa, zout naar smaak en de pasta toe. Bak dit tot het vlees gaar en bruin is. Voeg heet water toe als het nodig is.
download