De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Dendeng Balado
Zeer scherp, droog gebakken rundvlees
Ingrediënten:
- 500 gr. runderlappen
- 1 theelepel citroensap
- 100 gr. rode lomboks
- 10 sjalotten
- 1 tomaat
- zout
- olie
Bereiding:
Haal al het vet van het vlees, snijd het in dunne lapjes met de vezelrichting mee. Strooi zout en citroensap over het vlees en laat het in de, niet al te hete, oven drogen tot het zeer droog is. Snijd het rundvlees in vierkanten van 6 cm. en frituur het vlees tot het bruin en heel droog is. Haal het uit de pan en leg het apart. Maak in de vijzel de lomboks, sjalotten, zout en de tomaat fijn. Roerbak het in de wok met een beetje olie. Voeg het vlees toe en schep regelmatig om zodat het vlees de smaak opneemt.
download