De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Dendeng Agee
Gemarineerd rundvlees, gebakken in kruidige kokos
Ingrediënten:
- 500 gr. runderlappen
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 1 schijf laos
- 50 gr. santen
- 50 gr. geraspte kokos
- 1 eetlepel ketumbar
- halve eetlepel djinten
- 1 eetlepel asem
- peper
- zout
- olie
Bereiding:
Kook het vlees in ruim water bijna gaar. Schep het uit het water en snijd het in stukken. Meng in een kom de asem met zout, ketumbar en djinten en wrijf het vlees hiermee in. Verhit een beetje olie in een wok en bak het gemarineerde vlees in de olie. Snipper de ui en knoflook fijn, schil de laos en kneus hem met de stamper van de vijzel. Voeg de ui, knoflook, peper, santen, laos en de kokos toe en braad het geheel tot de kokos bruin is. Verwijder de laos voor het serveren.
download