De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Daging Smoor Dua
Gesmoord rundvlees in een kruidige saus
Ingrediënten:
- 500 gr. runderlappen
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 3 theelepels sambal trassi
- 4 eetlepels ketjap manis
- 3 stuks foelie
- 4 dl. warm water
- 1 eetlepel citroensap
- olie
- zout
- peper
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes, strooi er zout en peper over heen. Snipper de uien en de knoflook. Doe olie in de pan en braad hier het vlees bruin in. Voeg de uien toe en bak die ook mee. Doe nu knoflook, sambal, ketjap, foelie en het water er bij. Laat het geheel zachtjes enkele uren sudderen tot het vlees goed gaar is. Voeg, als nodig, nog wat heet water toe. Haal de foelie uit het gerecht en giet het citroensap er bij. Goed doorroeren en opdienen.
download