De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Abon Ayam Tiga
Drooggebakken kip met kruiden
Ingrediënten:
- 500 gr. kipfilet
- 2 tenen knoflook
- 1 schijfje laos
- kwart theelepel ketumbar
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel asemwater
- 2 eetlepels olie
- bawang goreng
- zout
Bereiding:
Kook de kipfilet gaar. Stamp het kippenvlees met een vijzel plat en scheur het dan in fijne reepjes. Maal de laos fijn met de ketumbar, knoflook en suiker, voeg zout en asemwater naar smaak toe. Roer dit mengsel door het vlees en laat het enige tijd marineren. Bak het vlees in olie bruin. Garneer het gerecht met bawang goreng.
download