De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Daging Setan
Pittig lamsvlees, gestoofd in een wijn-kerriesaus
Ingrediënten:
- 400 gr. lamsvlees
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- olie
- 2 lomboks
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel mosterd
- 2 theelepels suiker
- halve theelepel peper
- 1,5 eetlepel kerrie
- 1 glas rode wijn
- halve kop azijn
- 2 eetlepels ketjap manis
Bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Snipper de uien en knoflook heel fijn. Snijd de lomboks in dunne ringen. Fruit de ui en knoflook tot de knoflook iets bruin is. Voeg de sambal, trassi, mosterd, lomboks, suiker, peper en kerrie toe. Als het lekker begint te geuren, dan het vlees toevoegen. Roerbak het geheel tot het vlees wat bruin begint te worden en voeg dan de wijn, azijn en ketjap toe. Stoof het gerecht tot het vlees gaar en de saus dik is.