De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Daging Rujak
Gesmoorde, gekruide blokjes rundvlees met gember
Ingrediënten:
- 300 gr. runderlappen
- 165 gr. santen
- 2 serehstengels
- 1 teen knoflook
- 1 ui
- 5 schijfjes djahe
- 2 cm. kunyit
- 4 kemirienoten
- 1 eetlepel sambal manis
- zout
- olie
Bereiding:
Snijd het vlees in dobbelstenen en bak het in een beetje olie. Maak de ui schoon en snipper het fijn. Doe dit ook met de djahe, kunyit, kemirienoten en knoflook. Fruit alles in een beetje olie en doe er de sambal en de sereh bij. Voeg het vlees en de santen toe en laat het geheel op een klein vuur gaar sudderen. Voeg af en toe een beetje heet water of bouillon toe als het vlees nog niet goed gaar is en lijkt uit te drogen.
download