De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Daging Rawon Tiga
Gesmoorde, kruidige runderlappen met keluwak
Ingrediënten:
- 500 gr. runderlappen
- 1,5 ltr. water
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel sereh
- 1 theelepel djahe
- 3 daun djeruk purut
- zout
Bumbu:
- 3 keluwaks
- 5 uien
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel ketumbar
- 2 lomboks
- trassi
- 3 kemirienoten
Bereiding:
Het vlees in blokjes snijden en in het water koken. Maak de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel. Fruit de bumbu, laos, sereh, djahe en djeruk purut tot het geurig ruikt. Voeg het geheel bij het gekookte vlees met zout naar smaak. Sudder het geheel ca. 30 min. op een klein vuur.
download