De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Daging Malakka
Gestoofd varkensvlees in satehsaus
Ingrediënten:
- 250 gr. hamlappen
- 125 gr. satehsaus
- 2 tenen knoflook
- 1 dl. ketjap manis
- 1 dl. water
- halve theelepel ketumbar
- 2 rode lomboks
- theelepel djahe
- zout
- olie
Bereiding:
Pers de knoflook en snijd de lomboks in dunne reepjes. Snijd het vlees in lange repen. Vlees licht zouten en dan in de olie bruin bakken. Voeg de knoflook toe. Voeg, als de knoflook 2 min. is meegebakken, de ketjap, water, ketumbar, lombok en de djahe toe en laat het geheel ca. 1 uur zachtjes stoven. Giet het vocht iets af, voeg de satehsaus toe en laat dit zachtjes koken voor ca. 2 min.
download