De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Daging Kelapa
Gestoofd rundvlees met kokos
Ingrediënten:
- 500 gr. runderlappen
- 4 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 1 theelepel ketumbar
- 100 gr. gula djawa
- 2,5 dl. water
- 3 daun salam
- 3 schijven laos
- geraspte kokos
- zout
Bereiding:
Snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Maak de sjalotjes, knoflook en ketumbar fijn in de vijzel. Rasp de gula djawa fijn. Snijd het vlees in dobbelstenen en kook dit ca. 30 min. in een pan met water. Laat het water zo verdampen dat je ca. 2 dl. bouillon overhoudt. Doe de daun salam, laos, kokos, gula djawa, zout naar smaak en de bumbu bij het vlees in de pan. Roer alles goed door en laat het vlees verder gaar stoven tot al het vocht is verdampt.
download