De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Dadar Tauge
Omelet met tauge en prei
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 50 gr. wit van prei
- 1 rode lombok
- 100 gr. tauge
- 1 ui
- zout
- peper
- 3 eetlepels olie
Bereiding:
Snijd de ui zeer fijn. Klop de eieren los in een grote schaal. Snijd de prei in de lengte door, snijd het in smalle ringetjes, was ze goed in een vergiet en laat het goed uitlekken. Was de lombok, verwijder de zaadjes en snijd hem in smalle ringetjes. Was de tauge. Doe prei, lombok, tauge en ui bij de losgeklopte eieren, breng op smaak met peper en zout.
Verhit in een koekenpan 1,5 eetlepel olie. Giet de helft van het eimengsel erin en laat deze op een halfhoog vuur stollen. Schuif in het begin steeds met een vork het gestolde ei iets opzij, zodat alle ei kan stollen. Laat de onderkant lichtbruin bakken. Laat de omelet uit de pan op een bord glijden, sla hem dubbel en snijd hem in schuine repen. Bak op deze manier nog een omelet.