De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Dadar Kari Dua
Rolletjes van ei met een kerriesaus
Ingrediënten:
- 50 ml. water
- 4 eieren
- 1 lombok
- 1 eetlepel bloem
- halve theelepel peper
- bieslook
- zout
- olie
Saus:
- 2 dl. santen
- 1 ui
- 1 eetlepel kerrie
- maïzena
- margarine
- zout
Bereiding:
Klop de eieren los. Roer de bloem, peper en het zout hier door. Zorg dat er geen klontjes achterblijven. Roer het water beetje bij beetje door het beslag. Zeef desgewenst het beslag. Doe het beslag in een plastic spuitfles. Verwarm de olie in een koekenpan en spuit het beslag in de pan zodat er een "netje" ontstaat. Bak de omelet aan één kant (de bovenkant moet wel droog zijn). Haal de omelet uit de pan, rol hem op als een loempia en houd hem warm.
Verhit wat margarine in een pan en bak hierin de ui en de kerrie glazig. Doe de rest van de sausingrediënten er bij en kook door tot de gewenste dikte. Bind de omeletten met een sprietje bieslook bij elkaar. Serveer de omeletten met de saus en strooi de fijngehakte lombok er overheen.