De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Dadar Isi
Gevulde omelet met kruidig gehakt
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 500 gr. rundergehakt
- 3 eetlepels olie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 50 gr. santen, blok
- zout
- peper
Bumbu:
- 1 kemirienoot
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- 1 schijf laos
- 3 theelepels kunyit
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels rietsuiker
- zout
- peper
Bereiding:
Kluts de eieren met zout en peper naar smaak en bak hiervan in een beetje olie 3 à 4 omeletten. Maal de kemirienoot fijn. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit deze in de olie glazig. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg de ingredienten voor de bumbu toe en fruit die eveneens mee totdat het gehakt gaar is. Laat de santen smelten en roer alles goed door. Verwijder de blaadjes, sereh en laos. Vul de omeletten met het gehaktmengsel, rol ze op en snijd ze in parten. Serveer ze warm.