De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Dadar Djawa
Omeletreepjes op Javaanse wijze
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 2 sjalotten
- 1 prei
- 1 rode lombok
- zout
- selderie
- 2 eetlepels olie
Bereiding:
Snijd de prei en selderie fijn. Breek de eieren in een schaal en klop ze los. Pel de sjalotten en snipper ze fijn. Was de lombok, snijd hem in smalle ringetjes en verwijder een deel van de pitten. Doe de sjalot, lombok, zout naar smaak, de prei en de selderie bij de losgeklopte eieren. Verhit 1 lepel olie in een koekenpan en giet de helft van de eimassa erin. Laat het ei op een zacht vuurtje stollen, schuif het al gestolde ei met een vork of spatel iets opzij, zodat alle ei kan stollen. Laat de onderkant van de omelet lichtbruin bakken. Haal hem uit de pan, rol hem op en snijd het in schuine repen. Bak op deze manier nog een omelet.