De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Cumi-Cumi Santen
Inktvis met stervrucht in kokosmelk
Ingrediënten:
- 500 gr. inktvis
- 5 tenen knoflook
- 2 rode lomboks
- 4 rawits
- 3 schijven djahe
- 3 cm. kunyit
- sap van 1 limoen
- zout
- 4 sjalotten
- 3 groene lomboks
- 3 belimbing
- 3 eetlepels olie
- 3 dl. dikke santen
Bereiding:
Snijd de knoflook, rode lomboks en rawits fijn. Schil de djahe en kunyit en snijd ze in kleine stukjes. Maak de knoflook, lomboks, rawits, djahe en kunyit fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Maak de inktvis schoon, snijd ze in stukken en laat ze marineren in limoensap en zout voor ca. 20 min. Snijd de sjalotten in plakjes, de groene lomboks in reepjes en de stervruchten in dunne plakjes. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de sjalotten en de lomboks 2 min. Voeg dan de pasta toe en bak nog 3 min. door. Voeg de plakjes stervrucht toe en bak dit ca. 5 min. mee. Voeg de santen toe en laat het geheel nog ca. 5 min. sudderen.