De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Cumi-Cumi Kuah Santen
Gestoofde inktvis in kokosmelk
Ingrediënten:
- 1,5 kg. inktvis
- 3 daun salam
- 4 daun djeruk purut
- 2 serehstengels
- 2 schijven laos
- 35 gr. santen
- halve kop water
Bumbu:
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 1 theelepel asem
- 2 kemirienoten
- 2 theelepels kunyit
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- trassi
- suiker
- zout
Bereiding:
De inktvis schoonmaken en het nerfje er uit halen. Maak de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel of in de blender en fruit dit in olie. De inktvis toevoegen samen met de santen en het water. De laos, daun djeruk purut, daun salam en de sereh erbij doen en 30 min. laten sudderen.
download