De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Cumi-Cumi Ketjap
Inktvisreepjes met kruidige ketjapsaus
Ingrediënten:
- 3 middelgrote inktvissen
- 5 tenen knoflook
- 4 schijven djahe
- 3 lente-uien
- sap van 1 limoen
- 1 theelepel witte peper
- 5 eetlepels ketjap manis
- zout
Bereiding:
Maak de inktvissen schoon, verwijder de ingewanden en het nerfje. Snijd de vissen in smalle reepjes. Pel de knoflook en kneus ze. Schil de djahe en snijd deze in kleine dunne schijfjes. Snijd de bosuitjes in kleine stukjes van ca. 1 cm. Vehit de olie in een wok en fruit hierin de knoflook en de djahe ca. 2 min. Doe de inktvis en de witte peper erbij en roerbak ca. 3 min. Giet het limoensap en de ketjap erbij, voeg zout naar smaak toe en roerbak het geheel nog ongeveer 2 min. Voeg op het laatst de bosuitjes toe en meng alles goed.