De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Cumi-Cumi Kaldu
Inktvissen gesudderd in een kruidige bouillon
Ingrediënten:
- 6 inktvissen
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 1 rode lombok
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel trassi
- 1 daun salam
- halve theelepel laospoeder
Bereiding:
De knoflook fijnhakken en de uien fijnsnijden. Het nerfje uit de inktvissen voorzichtig verwijderen. Vis iets zouten en halfgaar koken. Uit laten lekken en de bouillon bewaren. Fruit in wat olie de trassi, knoflook, uien en lombok. Als de uien bruin zijn, de laos, ketumbar en salam toevoegen. Zet het vuur laag en doe er de uitgelekte inktvis bij. Roer goed om en voeg net zoveel bouillon bij zodat de inktvis net onder staat. Nog ca. 5 min. door laten sudderen. Serveer bij witte rijst.
download