Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Cumi-Cumi Goreng Djawa
Rendang Ragi
Onde-Onde Kacang Hijau
Ayam Panggang Kunyit
Sambal Sotong Dua
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Cumi-Cumi Goreng Djawa
Gebakken inktvisreepjes, gemarineerd in ketjapsaus
Ingrediënten:
- 500 gr. inktvis
- 1 dl. ketjap
- 3 rawits
- halve theelepel laos
- mespunt djahe
- halve theelepel peper
- zout naar smaak
- theelepel ketumbar
- olie om in te frituren
Bereiding:
Snijd de inktvis in ringen en halveer ze. Snijd de rawits in ringetjes. Maak in de vijzel de rawits en de ketumbar fijn. Giet de ketjap in een kom en voeg hierbij de rawits, ketumbar, laos, djahe, peper en zout. Roer alle kruiden goed door de ketjap. Doe de inktvis in de marinade en laat dit minimaal een uur staan. Verhit een laag olie in de wok en bak de gemarineerde inktvis tot het bruin en gaar is. Bak de inktvis niet te lang, anders wordt het te taai.
Cumi-Cumi Goreng Djawa