De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Cumi-Cumi Goreng
Kruidige, gefrituurde inktvis
Ingrediënten:
- 750 gr. inktvis
- 1 dl. ketjap manis
- 3 tenen knoflook
- 2 rawits
- 1,5 theelepel kunyit
- 1 theelepel djahe
- 4 eetlepels asempasta
- 2 eetlepels water
- halve theelepel zout
- halve theelepel sambal manis
- olie
Bereiding:
Maak de inktvis schoon en snijd de tentakels af. Verwijder de ingewanden en het nerfje. Snijd de inktvistubes in ringen en de tentakels in stukjes van ca. 1 cm. Snipper de rawits en pers de knoflook uit. Meng de asempasta met knoflook, kunyit, zout, djahe, ketjap, rawits, sambal en het water en roer het geheel goed door. Marineer de inktvis tenminste twee uur in deze marinade. Verhit voldoende olie om te frituren en frituur de ringen kort, anders wordt het taai.
download