De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Cucur
Gefrituurde, zoete rijstmeelkoekjes
Ingrediënten:
- 220 gr. rijstmeel
- 2,5 dl. water
- 250 gr. geraspte gula djawa
- 1 theelepel kaneel
- olie
Bereiding:
Meng het rijstmeel met de kaneel en de gula djawa en roer het water erdoor tot het een glad beslag is. Verhit ca. 1 dl. olie in een wok tot 175 graden. Voeg tijdens het bakken steeds wat olie toe zodat de hoeveelheid rond 1 dl. blijft en houd de temperatuur constant. Schep voor elk koekje 3 sauslepels van het beslag in het midden van de wok en besprenkel het regelmatig tot de rand droog en gekruld is.
download