De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Cendol Tiga
Drankje van Hun Kwee druppels, kokosmelk en Javaanse suiker
Ingrediënten:
- 1 pak hun kwee meel
- 7,5 dl. water
- zout
- pandanpasta of groene kleurstof
- 400 ml. santen
- 2 schijven gula djawa
- 2 daun pandan
- 2 zakjes vanillesuiker
Bereiding:
Het Hun Kwee meel aanmaken met 6 koppen water en zout. Verdeel dit in 2 helften. Houd een deel wit en kleur een deel groen met een paar druppels kleurstof. Kook de delen apart op tot een dikke pap. Neem een schaal met ijskoud water, zeef de pap door een cendolzeef en vang dit op in het koude water. Giet het water af. Meng de inhoud van het blikje santen met 2,5 blikje water. Houd 1 grote kop van het mengsel apart. Doe de rest bij de gezeefde cendol. Kook de achtergehouden kop santen met gula djawa, daun pandan en vanillesuiker tot een dikke stroop. Laat het afkoelen. Serveer de cendol in een glas met een paar schepjes suikerstroop. Drink dit drankje lekker koud.