De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Cendol Dua
Drankje van rijstmeeldruppels, kokosmelk en stukjes nangka
Ingrediënten:
- 100 gr. rijstmeel
- 100 gr. gula djawa
- 1,5 dl. santen
- 5 dl. water
- 1 eetlepel pandanpasta
- 1,5 dl. water
- nangka
- 1 eetlepel maizena
- zout
- geschaafd ijs of ijsblokjes
Bereiding:
Meng de pandanpasta door het water. Meng dit door het meel, maizena en zout en kook dit op laag vuur tot een stijve pap. Vul een pan met erg koud water. Roer de pap door een zeef zodat de pap in druppels in het koude water vallen. Laat deze druppels in het water opstijven. Los de gula djawa in wat water op en snijd wat nangka in kleine reepjes. De nangka moet in een glas passen. Verdeel de cendol over de glazen, voeg dan de nangka, gula djawa, wat santen en ijsblokjes toe.
download