De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Cendol Biji Mutiara
Drankje van sagoparels, kokosmelk en Javaanse suiker
Ingrediënten:
- 200 gr. sagoparels
- 200 gr. gula djawa
- 1 daun pandan
- 5 dl. dikke santen
- 1 ltr. water
Bereiding:
Rasp de gula djawa. Kook de sagoparels en daun pandan ca. 30 min. in een pan met 7,5 dl. water tot de sago gaar is. Verwijder de pandan en laat het in een vergiet uitlekken. Laat 2,5 dl. water koken en roer de gula djawa hierdoor tot je een dikke siroop hebt. Doe de santen in een pan en breng dit zachtjes aan de kook.
Vul glazen tot een kwart met de sago. Voeg er zoveel santen bij tot de glazen voor de helft gevuld zijn. Doe er gula djawa siroop naar smaak bij en vul aan met ijsklontjes of geschaafd ijs.
download