De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Acar Tauge
Zoet/zure tauge
Ingrediënten:
- 200 gr. tauge
- 2 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 1 lombok
- 1 limoen
- 2 eetlepels rijstazijn
- 1 eetlepel gula djawa
- korianderblaadjes
Bereiding:
Snijd de sjalotten heel fijn en pers de knoflook uit. Snijd de lombok in smalle ringen en meng dit met de azijn en de geraspte gula djawa. Blancheer de tauge in heet water en laat het uitlekken. Doe de tauge in een schaal en giet het azijnmengsel er over heen. Pers de limoen uit en giet het sap over de acar. Strooi de koriander er over en meng alles goed door elkaar. Laat de acar enkele uren in de koelkast staan, schep regelmatig om zodat de smaken goed kunnen combineren.
download