De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Bumbu Rujak Kupang
Mosselen gebakken in kruiden met kokosmelk
Ingrediënten:
- 500 gr. gekookte mosselen
- 1 ui
- 2 eetlepels sambal oelek
- 4 tenen knoflook
- 2 theelepels djinten
- 2 theelepels ketumbar
- 8 kemirienoten
- 1,5 theelepel trassi
- 1 theelepel laos
- 2 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 1,5 theelepel ve-tsin
- 3 koppen dikke santen
- zout
- peper
Bereiding:
Alle kruiden fijnmaken en fruiten in een beetje olie. Daarna de mosselen er even doorheen bakken en op het laatste moment de santen toevoegen. Het geheel goed laten inkoken zodat de kruiden aan de mosselen blijven zitten of totdat er olie uit de santen komt.
download