De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Bumbu Rujak
Gesmoord rundvlees in kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 750 gr. runderlappen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 kemirienoten
- 2 lomboks
- citroensap
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel sereh
- 2 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- suiker
- 50 gr. santen
- peper
- zout
- olie
Bereiding:
Vlees in blokjes snijden. Uien en lomboks fijnsnijden, knoflook persen en fruiten in 2 eetlepels olie. De laos, sereh, salam en djeruk purut toevoegen, daarna het vlees. Als het vlees dichtgeschroeid is, de santen met 2 glazen water laten sudderen tot het gaar is. Als het vlees niet gaar genoeg is, dan kun je telkens wat lauw water toevoegen.
download