De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Bumbu Bali Daging Dua
Gestoofd rundvlees in een kruidige saus
Ingrediënten:
- 500 gr. runderlappen
- 1,5 dl. water
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sambal badjak
- 2 theelepels asem
- olie
Bumbu:
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- 2 schijven laos
- 2 schijven djahe
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels gula djawa
- 1 theelepel ve-tsin
- zout
Bereiding:
Snijd het vlees in blokjes. Snijd de uien en knoflook fijn en fruit dit in de olie. Voeg het vlees toe en bak dit even mee. Doe de bumbu er bij en bak die mee, voeg de sambal en de ketjap toe. Roer de asem door het water, giet dit bij het vlees en stoof dit anderhalf uur of tot het vlees gaar is. Laat de saus indikken. Verwijder de sereh, djahe, daun salam en laos voor het opdienen.
download