De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Bubur Sumsum
Pap van rijstmeel met een zoete saus
Ingrediënten:
- 100 gr. rijstmeel
- 650 ml. dikke santen
- 3 daun pandan
- halve theelepel zout
Saus:
- 200 gr. gula merah
- 100 ml. water
- 2 daun pandan
Bereiding:
Verdeel de santen in twee porties. Verwarm op klein vuur 1 deel santen samen met de daun pandan en blijf constant roeren tot de santen goed warm is, maar niet laten koken. Meng in een kom de andere helft santen met het rijstmeel en zout en roer het goed door. Zodra het goed gemengd is dit al roerend toevoegen aan de verwarmde santen tot het een dikke pap is geworden. Zodra het dik is geworden van het vuur halen en laat het afkoelen.
Rasp de gula merah fijn en meng dit met het water en daun pandan. Breng dit rustig, al roerend, aan de kook tot het een beetje indikt. Haal het van het vuur en laat het afkoelen. Verdeel de pap over schaaltjes en giet de saus er overheen. Kan zowel warm als koud worden gegeten.