De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Bubur Ketan Hitam
Zoete pap van zwarte kleefrijst
Ingrediënten:
- 125 gr. ketan hitam
- 100 gr. gula djawa
- 1 ltr. water
Bereiding:
Breng het water aan de kook en voeg er de goed gewassen ketan aan toe. Laat het op een zeer laag vuur gaar worden in ongeveer 1,5 uur. Kook de gula djawa met 1 dl. water tot een stroopje, zeef het en roer het door de gare ketan. Laat het gerecht nog 5 min. op het vuur staan. Serveer het met dikke santen waardoor een beetje zout is geroerd. Dit gerecht kan zowel koud als warm gegeten worden.
download