De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Bubur Kacang Hijau
Zoete pap van kleine, groene erwten
Ingrediënten:
- 150 gr. kacang hijau
- 350 gr. geraspte gula djawa
- 1 daun pandan
- 2 ltr. water
- 7,5 dl. dunne santen
- 1 schijf djahe
- zout
Bereiding:
Week de kacang hijau een nacht in ruim water. Giet de kacang af en kook het in een pan met water in ca. 1,5 uur gaar. Schil en kneus de djahe. Doe de gula djawa, djahe en de daun pandan in de pan en kook dit tot de gula djawa is opgelost. Voeg de santen en zout naar smaak toe en breng alles opnieuw aan de kook.
download