De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Brongkos Daging
Gestoofd rundvlees met sperziebonen en keluwak
Ingrediënten:
- 400 gr. runderlappen
- handje vol sperziebonen
- 7,5 dl. santen
- olie
Bumbu:
- 3 keluwak
- 4 uien
- 2 tenen knoflook
- 5 lomboks
- 2 cm. kunyit
- 2 schijfjes djahe
- 3 kemirienoten
- halve theelepel peper
- halve theelepel trassi
- zout
Kruiden:
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- 2 schijfjes laos
Bereiding:
Kneus de kruiden. Snijd het vlees in blokjes. Maal in een blender de bumbu tot een pasta en bak de bumbu in wat olie, doe het vlees er bij en voeg water toe tot het onderstaat en stoof het vlees bijna gaar. Voeg santen, daun salam, serehstengel, laos en zout toe. Stoof tot het vocht bijna is verdampt en het vlees gaar is. Doe de kleingesneden sperziebonen er bij en stoof die met het vlees gaar. Voeg eventueel tijdens het stoven hardgekookte eieren en gebakken tahu toe.