De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Selada Tomat Bogor
Salade van tomaat met een zoetzuur ketjapsausje
Ingrediënten:
- 3 rijpe tomaten
- sap van 2 citroenen
- 1 groene lombok
- 2 eetlepels ketjap manis
- halve theelepel sambal
- 2 eetlepels bruine suiker
Bereiding:
Was de tomaten goed en snijd ze in dunne schijven. Strooi wat zout over de plakken en laat ze uitlekken. Maak vervolgens de saus door het citroensap te mengen met de ketjap en hier vervolgens de suiker in op te lossen. Roer goed, zodat de suiker goed smelt. Was de lombok, verwijder het steeltje en snijd het in dunne ringetjes. Roer de stukjes lombok door de saus. Leg de plakjes tomaat in een ondiepe schotel en giet de saus erover. Laat de salade afgedekt enkele uren staan en schep voor het serveren nog even goed om.
download