De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Acar Rebung
Bamboescheuten met kokosmelk en azijn
Ingrediënten:
- 1 ltr. bambuscheuten
- 1 dl. santen
- 1 ui
- 4 tenen knoflook
- 6 kemirienoten
- 2 schijfjes laos
- 1 groentebouillonblokje
- 2 eetlepels wijnazijn
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel aromat
- 1 theelepel ve-tsin
- olie
Bereiding:
Schil de ui en de knoflook en snijd het fijn. Schil en hak de laos fijn. Snijd de bambuscheuten in reepjes. De ui, knoflook, kemirienoten, trassi en laos fijnstampen in de vijzel. Hierna even fruiten in de olie. De bambu, azijn, suiker, bouillonblok, aromat en ve-tsin toevoegen en even doorwarmen. Voeg hierna de santen toe en stoof de bambuscheuten zachtjes tot het gerecht droog is. Breng de acar eventueel op smaak met wat azijn en zout. De acar kan zowel warm als koud gegeten worden. Bewaren in een potje in de koelkast.