De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Biji Salak
Zoete aardappelballetjes in saus met kokosmelk
Ingrediënten:
- 500 gr. zoete aardappelen
- 225 gr. tapiocameel
- 1 ltr. water
- 250 gr. gula djawa
- 100 gr. kristalsuiker
- halve theelepel zout
- 2 daun pandan
Saus:
- 2,5 dl. dikke santen
- 1 daun pandan
- halve theelepel zout
Bereiding:
Schil de aardappels, snijd ze klein, kook ze gaar en pureer ze. Meng door de nog warme puree het tapiocameel en roer het goed door. Vorm hier kleine balletjes van en houd het apart. Kook het water en laat de gula djawa en suiker hierin smelten. Voeg zout en daun pandan toe en roer het geheel goed door. Haal het van het vuur en zeef het. Voeg de balletjes toe aan de zoete saus en laat ze hierin koken tot ze gaan drijven.
Meng de santen met het zout en voeg de daun pandan toe. Breng het geheel zachtjes aan de kook en roer het door. Doe wat zoete saus en een paar balletjes in een kommetje en giet hier wat kokossaus op. Warm of lauw serveren.