De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Besengek Daging Tiga
Blokjes rundvlees in een dikke, kruidige saus
Ingrediënten:
- 500 gr. runderlappen
- 2 daun salam
- 3 daun djeruk purut
- stuk santen
- 200 cc. heet water
- olie
Bumbu:
- 2 uien
- 3 tenen knoflook
- 6 lomboks
- 3 kemirienoten
- 1 eetlepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 theelepel kunyit
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel asem
- trassi
- zout
- peper
Bereiding:
Vlees wassen en in blokjes snijden. Maal de bumbu tot een pasta, Verwarm de olie in een pan en fruit de bumbu tot het geurig ruikt. Voeg hierbij het vlees, djeruk purut, salam en santen en laat alles zachtjes koken, blijven roeren anders gaat de santen schiften. Zachtjes laten sudderen op een klein vuur. Als het vlees gaar is geworden en het vocht is ingedikt het vuur uitdoen. Plaats het vlees op een schaal en strooi er gefruite uitjes over of gehakte selderie.